هر آن چه از پیشگیری و درمان گرمازدگی باید بدانید!!!
یکی از شایع ترین بیماری های تابستان، گرمازدگی می باشد. پزشکان بر این باورند زمانی که حرارت بدن به بالای چهل درجه برسد، گرمازدگی می گیرد. توجه داشته باشید که بیماری مذکور، در اثر نقص در سیستم خنک کننده ی بدن به وجود می آید. گرمای شدید بسیار خطرناک بوده و شما بایستی راه های پیشگیری از آن را جدی بگیرید. در غیر این صورت ممکن است آسیب ها و مشکلات بسیار متعددی را متحمل شوید.. لازم به ذکر خواهد بود که گرمازدگی یکسری از مهمترین علائم را به خود اختصاص داده است. اولین و اصلی ترین نشانه ی بیماری مذکور غش کردن می باشد. در حین مواجه شدن با چنین مشکلی، سریعا به بیمارستان مراجعه نمایید.
اصلی ترین و مهمترین علائم مربوط به بیماری گرمازدگی عبارتند از: تشنج، بیهوشی و عدم هوشیاری، تهوع و استفراغ، کاهش قدرت تنفس، سردرد، سبکی سر و سرگیجه، قرمز شدن پوست، گرفتگی عضلات و ضعف در بدن، عدم تعریق، افزایش یا کاهش ضربان قلب. شما نیز در صورت مواجه شدن با هر یک از مشکلات، سریعا به پزشک مراجعه کرده و درمان خود را آغاز کنید. برخی از افراد علائم بیماری مذکور را جدی نگرفته و اقدامی را در خصوص درمان آن انجام نمی دهند. همچنین کودکان و سالخوردگان بیشتر از سایر افراد در معرض گرمازدگی قرار می گیرند. در سایر بخش های مقاله سعی داریم راجع به روش های پیشگیری از بیماری مذکور توضیحات بیشتری را ارائه دهیم، تا سبک زندگی سالم تری را دنبال کنیم.
نحوه ی پیشگیری از گرمازدگی
شما می توانید با انجام پیشگیری های لازم، از مبتلا به بیماری مذکور در امان باشید. اصلی ترین و مهمترین راه های پیشگیری از بیماری مذکور عبارتند از:
– پیشنهاد می شود که در روزهای بسیار گرم تابستان، در منزل خود حضور داشته باشید و از رفتن به بیرون خودداری نمایید. افراد می توانند انجام کارهای خود را به روزهای خنک تر موکول کرده و از مبتلا به بیماری مذکور در امان باشند.
– یکی از مهمترین و اصلی ترین راه های مربوط به پیشگیری از گرمازدگی را مصرف مایعات زیاد شکل داده است. مصرف نوشیدنی ها، می تواند حرارت بدن را کاهش داده و شما را از مبتلا به گرمای شدید در امان نگه دارند. بسیاری از پزشک ها توصیه می کنند که در روزهای گرم و شرجی تابستان، مایعات زیادی را مصرف نمایید.
رنگ لباس در میزان جذب گرما مؤثر است
– بدون شک یکی از موثرترین و مهمترین راه های پیشگیری از گرمازدگی را پوشیدن لباس های نازک و نخی شکل داده است. همچنین توصیه می شود که در روزهای گرم تابستان، پوشیدن لباس های رنگ روشن را در اولویت خود قرار دهید.
– توصیه می گردد که به تدریج، ساعات ماندن در هوای بیرون از خانه را افزایش دهید. در چنین شرایطی بدن شما به طور آهسته به شرایط آب و هوای بیرون عادت کند.
سایر روش های مربوط به پیشگیری از گرمازدگی
راه ها و روش های بسیار متعددی وجود دارند که در پیشگیری از گرمازدگی بسیار موثر هستند. کاربران می توانند راه های پیشگیری از گرما را به خاطر سپرده و خود را در برابر این بیماری مقاوم سازند. سایر روش های مربوط به پیشگیری از گرمازدگی عبارتند از:
– افرادی که به دنبال بهترین راه های پیشگیری از بیماری گرمازدگی هستند، می توانند فعالیت های بدنی و ورزشی خود را به ساعات خنک تر روز موکول نمایند. بنابراین پیشنهاد می شود که جهت انجام فعالیت های ورزشی، از ساعات اولیه صبح استفاده کنید.
– بدون تردید استفاده از چتر، کلاه و عینک آفتابی می توانند شما را در برابر بیماری گرمازدگی محافظت نمایند. اکنون که مجبور هستید در ساعات گرم تابستان بیرون بروید، بهتر است که از تجهیزات و وسایل مناسب استفاده کنید.
مواد غذایی ممنوعه در ساعات گرم
– در مبحث مربوط به بررسی بهترین روش های پیشگیری از بیماری گرمازدگی، می توان به عدم نوشیدن قهوه، چای و مایعات داغ در ساعات گرم روز اشاره کرد. همچنین بسیاری از پزشکان بر این باورند که در ساعات گرم روز از مصرف سودا و الکل نیز به شدت خودداری نمایید. مصرف این مایعات می تواند تمام آب بدن را جذب کند. بنابراین در روزهای گرم تابستان مصرف مایعات مذکور را به حداقل رسانده و بدن خود را دهیدراته نکنید.
– یکی از راه های پیشگیری از گرمازدگی استفاده از کرم ضد آفتاب می باشد. چنانچه قصد دارید در روزهای گرم سال به دریا بروید، بهتر است که از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. برای این منظور می توانید به گردن، پاها، دست ها و صورت خود کرم ضد آفتاب زده و برای جلوگیری از خشک شدن لب های تان نیز از بالم لب استفاده کنید. از سوی دیگر بایستی اس پی اف کرم ضد آفتاب شما حداقل 15 باشد.
– فراموش نشود که لباس های تیره رنگ، گرمای بسیار زیادی را به خود جذب می کنند. جهت جلوگیری و پیشگیری از بیماری گرمازدگی، به این امر توجه نمایید. با پوشیدن لباس های تیره رنگ، سیستم خنک کننده بدن تان را مختل خواهید ساخت.
.
سبک زندگی ایده آل در تابستان
یکی از مهمترین نگرانی های فصل تابستان، بیماری گرمازدگی می باشد. بنابراین افراد به دنبال راه هایی هستند که بتوانند خود را از گرمازدگی در امان نگهدارند. شما نیز می توانید با رعایت برخی از نکات مهم و داشتن سبک زندگی سالم خود را در برابر بیماری گرمازدگی ایمن کنید. با بالا بودن میزان آب بدن، می توانید به راحتی در برابر گرما مقاوم باشید. برای این منظور نیز بایستی بدن خود را مدام هیدراته نمایید و اجازه دهید سیستم خنک کننده ی بدن تان فعال باشد.
برای جلوگیری از گرمازدگی کدام مواد غذایی را مصرف کنیم؟
داشتن تغذیه مناسب و سالم در روزهای گرم تابستان، می تواند شما را از مبتلا به بیماری گرمازدگی در امان نگه دارد. برای جلوگیری از مبتلا شدن به گرمازدگی، بایستی بدن خود را هیدراته و خنک نگه دارید. برای این منظور نیز پیشنهاد می شود که به مقدار کافی لیمو ترش، قارچ، کدو، سبزیجات، سالاد، میوه، اسفناج و کرفس مصرف کنید. همچنین افراد بایستی غذاهای کم چرب را در رژیم غذایی خود قرار دهند. در این صورت می توانند به راحتی بدن خود را هیدراته کنند. چنانچه قصد مسافرت در تابستان را دارید، بهتر است که وعده های غذایی سبکی را برای خود تهیه نمایید. همچنین از مراجعه به رستوران های بین راهی نیز خودداری کنید.
پزشکان توصیه می کنند که مصرف فلفل و غذاهای تند را در رژیم غذایی خود قرار دهید. غذاهای تند باعث می شود افراد تعرق بیشتری در طول روز داشته و آنها را برابر بیماری گرمازدگی مقاوم می سازند. بنابراین بهتر است که در کنار سالاد و برخی از غذاهای خود از فلفل تند استفاده نمایید. همچنین در رژیم غذایی تابستان تان، از گوشت های کم چرب استفاده کنید. تا حدالامکان از مصرف غذاهای سرخ کرده نیز خودداری کرده و غذاهای گریل و بخارپز را در اولویت مصرف خود قرار دهید. توصیه می شود در ساعات گرم روز، نوشیدنی های خنک و سالمی را بنوشید. از مهمترین این نوشیدنی ها می توان به شربت گلاب، خاکشیر، سکنجبین و غیره اشاره کرد. برخی از افراد نیز ترجیح می دهند که در روزهای گرم سال شربت آلبالو، سیب و انار بنوشند.
بهترین مواد غذایی در روزهای گرم تابستان
جهت جلوگیری از مبتلا به بیماری گرمازدگی، پیشنهاد می شود که مصرف نخود فرنگی، ذرت، لوبیا سبز و هویج را در رژیم غذایی خود قرار دهید. ماهی سالمون یکی از مناسب ترین مواد غذایی برای روزهای گرم تابستان می باشد. شما می توانید ماهی سالمون تهیه کرده و آن را میل کنید. حتما در کنار مصرف غذاهای گوشتی نیز از انواع سبزیجات استفاده نمایید. روزانه به طور متوسط هشت لیوان آب مصرف کرده و به هیدراته شدن بدن خود کمک کنید. توصیه می شود که قبل از احساس تشنگی، آب بنوشید. در این صورت بدن تان دچار کم آبی نمی شود و شما از مبتلا به گرمازدگی در امان خواهید بود. همچنین شما می توانید در روزهای گرم تابستان به مقدار زیاد آب هندوانه، نارگیل و طالبی نیز مصرف نمایید.
چه عواملی گرمازدگی را تشدید می کند؟
توجه داشته باشید که برخی از آیتم ها و فاکتورها، بیماری گرمازدگی را تشدید می کنند. اصلی ترین و مهمترین آیتم های تشدید کننده بیماری مذکور عبارتند از: کودکان زیر چهار سال ، افراد بالای 65 سال، داشتن وزن اضافه، افراد بسیار چاق، مصرف برخی از داروها، افزایش ناگهانی رطوبت و دمای هوا، بیماری دیابت.
در چنین شرایطی ممکن است شما به بیماری گرمازدگی مبتلا شوید. همچنین در حین احساس گرمای شدید توصیه می شود که سریعا بدن خود را خنک نمایید. برای این منظور می توانید دوش آب سرد بگیرید. استفاده از لباس های گشاد و نخی را به هیچ عنوان فراموش نکنید. چنانچه هر یک از علائم گرمازدگی را مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
سخن پایانی
در سایر بخش های مقاله سعی بر آن بود تا در خصوص اصلی ترین و موثرترین راه های پیشگیری از بیماری گرمازدگی، توضیحاتی را ارائه دهیم، همچنین توصیه می شود که رژیم غذایی سبک و سبک زندگی سالمی را برای روزهای گرم تابستان خود انتخاب کنید. فراموش نشود که بیماری مذکور بسیار خطرناک بوده و ممکن است آسیب های جدی به اندام های مختلف بدن تان وارد کند. از سوی دیگر تا جایی که امکان دارد در روزهای بسیار گرم تابستان، در منزل خود حضور داشته باشید. بدون شک این امر یکی از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری مذکور می باشد.